VARILUX

Varilux je progresivna leća što znači da u sebi sadrži tri zone gledanja: blizinu, srednju udaljenost i daljinu, kroz koje gotovo neprimjetno prelazite. Essilor je izumio prvu progresivnu leću 1959.- Varilux. Od tada, kontinuiranim radom na inovacijama i novim tehnologijama osiguravamo maksimalnu udobnost vida - s potvrđenih 96% zadovoljnih Varilux korisnika. Ovdje istražite i odaberite Varilux dizajn prilagođen vama.

Inovacija predstavlja DNK Essilor Varilux® leća

Od svog izuma, Varilux® je neumorno pomicao granice inovacija, što je rezultiralo s ukupno 70 patenata.* Kao dio Essilora koji broji više od 500 istraživača diljem svijeta, Varilux® je danas referenca u progresivnim naočalnim lećama i na čelu je istraživanja i razvoja.
Varilux® je postigao svoj tehnološki napredak kroz razvoj različitih studija i temeljitih istraživanja.

Screenshot_3220

Varilux® X seriesTM progresivi sadrže najnaprednije tehnologije

Screenshot_3221

S novom XtendTM Tehnologijom, Varilux® progresivi daju dodatnu prednost za zadovoljavanje novih potreba za vidom na blizinu.
Sa SynchronEyesTM razlike između 2 oka uzimaju se u obzir kako bi se povećala binokularna vidna polja.
Nanoptix® temeljna struktura progresiva je rekonstruirana za smanjen učinak plivanja.

U procesu proizvodnje Varilux® progresiva može biti do 65 operacija** od strane stručnjaka.
Uz gotovo 13 milijardi mogućih kombinacija, Varilux® progresivi postoje za svakog pojedinog prezbiopa na svijetu:

Screenshot_3222

Varilux® zadržava zadovoljstvo pacijenata u srcu svog razvoja

Od prvog progresiva, koji je testirao otac Bernarda Maitenaza, a potom i osoblje tvrtke, nosioci su uvijek bili u fokusu Varilux® tehnologije.

Svaku novu Varilux® leću testira nezavisna stranka, prema znanstveno potvrđenom procesu. Svaki dio ukazuje na njihovu razinu zadovoljstva dok nose progresive.

Screenshot_3223

Jedinstveni inovacijski proces uključuje pacijenta u svaki korak

Screenshot_3224

Ekskluzivna LiveOpticsTM metoda istraživanja.
Varilux® istraživački i razvojni tim stavlja korisnike na prvo mjesto, koristeći vlastiti proces testiranja pod nazivom LiveOpticsTM. Kombinira najnovija optička istraživanja s promatranjem i testiranjem korisnika u svakodnevnom životu. Varilux® je jedini brend progresivnih leća koji koristi LiveOpticsTM proces kako bi osigurali dosljedno testiranje.

Screenshot_3225

Essilor R&D Avatar, revolucionarni pristup u ocjenjivanju naočalnih leća.
Najnovije Varilux® inovacije koriste inovativni znanstveni model nazvan Avatar u svrhu izrade procjene učinkovitosti oftalmološke opreme usko reproducirajući situacije i kontekste u kojima se proizvod koristi. Avatar je sastavni dio:
LiveOptics™.

Računanje se temelji na modelu sustava vida korisnika,  njegovog držanja i njegovog 3D okruženja. Ove karakteristike generiraju algoritam sposoban simulirati interakciju gledanja kroz vid korisnika sa svijetom.

Screenshot_3226

Varilux® pomiče granice znanosti simulirajući iskustvo vida od korisnika.
Ovo rigorozno testiranje osigurava da nijedan Varilux® progresiv ne napusti proizvodnu liniju, a da ga ne testiraju tisuće potencijalnih korisnika.